ویژوال اسکریپتینگ چیست؟
ویژوال اسکریپتینگ که در زبان انگلیسی به صورت visual scripting نوشته میشود. از ترکیب دو واژهی visual به معنی دیداری یا بصری و scripting به معنی برنامه نویسی ساخته شده است. در مجموع به برنامه نویسی بصری در فارسی ترجمه میشود. یکی از راههایی است که به شما کمک میکند کد نویسی کنید.
برنامه نویسی بصری ابزاری است که از یک رابط گرافیکی برای کمک به کاربر استفاده میکند تا برنامههایی بر پایه منطق بصری، به جای نوشتن آن در نحو زبان مورد نیاز برنامه نویسی رایج در علوم کامپیوتری ایجاد کند. به نوعی میتوان گفت ویژوال اسکریپتینگ به عنوان یک پل ترجمه که بالای یک زبان برنامه نویسی مانند ++c قرار میگیرد عمل میکند. هرچه کد به میزان بیشتری بصری باشد، به تفکر انتزاعی کمتری برای فهمیده شدن احتیاج دارد. به این ترتیب هر هنرمند، انیماتور و یا طراح بازی میتواند به محض نگاه کردن به آن، منطقی که در آن جریان دارد را بفهمد. و از آنجایی که برنامه نویسی بصری در بالای زبان برنامه نویسی پشتیبانی کننده قرار دارد، کاربر میتواند کد واقعی را بررسی کرده و در صورت لزوم تغییراتی را ایجاد کند.
در واقع به زبان ساده تر ویژوال اسکریپتینگ نوعی از برنامه نویسی است که تمرکزش بر نمایش بصری است و راحت تر از سایر اسکریپتینگهای موجود عمل میکند. ماهیت گرافیکی ویژوال اسکریپتینگ موانع ورود به برنامه نویسی را کاهش میدهد و ساخت مدل یا ایجاد برنامههای کاربردی ساده را آسان تر و سریع تر میکند.
نرم افزار یونیتی یکی از نرمافزارهایی است که این امکان را در اختیار کاربر قرار داده است. اگر کد نویسی برای شما دشوار است، ویژوال اسکریپتینگ در یونیتی به کمک شما میآید تا بدون کد نویسی بتوانید بازی بسازید.
با همه این ها این مدل از برنامه نویسی، اسکریپتینگهای موجود را منسوخ نمیکند. دلیل سادهای برای این مسئله وجود دارد و آن هم این است که ویژوال اسکریپتینگ با اسکریپتینگهای موجود برابری نمیکند و کاستیهایی به نسبت آنها دارد که نمیتواند جایگزینشان شود. برای مثال به جهت ایجاد کد با برنامه نویسی بصری به زمان بیشتری نیاز است. همچنین در اغلب موارد ایجاد تغییر در آن بسیار سخت تر از نوشتن کد مربوط به ایجاد چند کاراکتر است.
حالا که به خوبی درک کردیم ویژوال اسکریپتینگ چیست و با مزایا و معایبش آشنا شدیم، خوب است در رابطه با کاربردهای آن نیز صحبت کنیم.
کاربرد عملی ویژوال اسکریپتینگ
بیشترین مواردی که برنامه نویسی بصری در آنها استفاده میشود موارد زیر هستند.
۱_ مبتدیان بازی سازی که میخواهند کار با یک موتور بازی سازی را یاد بگیرند و هنوز تجربه برنامه نویسی ندارند.
۲_ هنرمندان و طراحان بازی که هیچ گونه کار برنامه نویسی انجام نداده و تخصصی در این زمینه ندارند. و قصد دارند نمونههای اولیه فوری و یا بازیهای سادهای بسازند.
۳_ برنامه نویسانی که در یک تیم فعالیت میکنند و میخواهند بخشی از منطق بازی را در اختیار هنرمندان و طراحان بازی قرار دهند تا آنها برخی از کارهای خود را بارگذاری کنند.
ویژوال اسکریپتینگ چطور در حالت بهینه خود برای کاربران سودمند خواهد بود؟
زمانی که ویژوال اسکریپتینگ با کد نویسی همراه شود، بهترین است. هر نمونه بدی از ویژوال اسکریپتینگ که موجود است به خوبی نشان میدهد که عدم ترکیب این دو چه فاجعهای را به بار میآورد. برنامه نویسی بصری در ترکیب با کد نویسی به عنوان یک مکمل عمل کرده و گرهها و موانع موجود در کار را به حداقل میرساند. پس اگر در نقطه آغازین این راه هستید، در کنار استفاده از ویژوال اسکریپتینگ به سراغ فراگیری برنامه نویسی کامپیوتری پایه نیز بروید.
ویژوال اسکریپتینگ نوعی از برنامه نویسی است که تمرکزش بر نمایش بصری است و راحت تر از سایر اسکریپتینگهای موجود عمل میکند.