ریل تایم رندرینگ چیست؟(Realtime Rendering)

real-time-3d-

ریل تایم رندرینگ چیست؟

رندر یعنی زمان لازم برای تشکیل تصویر گرافیکی مورد نظر و ریل تایم رندرینگ یا رندرینگ بلادرنگ زیرشاخه‌ای است از گرافیک کامپیوتری که تمرکزش بر تجزیه و تحلیل و تولید تصاویر در لحظه است. این عبارت می‌تواند به هر چیزی اشاره داشته باشد. اما در اغلب موارد به گرافیک‌های رایانه‌ای سه بعدی تعاملی اشاره می‌کند. در حال حاضر تکنیک‌های مختلفی برای رندرینگ وجود دارند. که ما به بررسی ریل تایم رندرینگ و رندرینگ آفلاین می‌پردازیم.

ریل تایم رندرینگ چطور کار می‌کند؟

در عملکرد ریل تایم رندرینگ که در فضاهای تعاملی مثل بازی‌ها یا گرافیک‌های تعاملی مثل واقعیت مجازی به کار می‌رود. تصاویر سه بعدی با سرعت بسیار بالایی محاسبه می‌شوند. به این صورت که تعداد زیادی از تصاویر با سرعت پشت سر هم قرار گرفته و با سرعت بالا نمایش داده می‌شوند. سیستم‌های گرافیکی بلادرنگ باید بتوانند هر تصویر را در کمتر از ۳۰/۱ ثانیه ارائه دهند. در نتیجه تغییرات اعمال شده به سرعت و بلافاصله قابل مشاهده خواهند بود. بگذارید این مسئله را با ذکر یک مثال روشن‌تر کنیم. هنگامی که در حال انجام یک بازی کامپیوتری هستید را به خاطر بیاورید. شما تیراندازی می‌کنید. بلافاصله تیر از تفنگ رها شده و در صورت اصابت به طرف مهاجم، شخص به زمین می‌افتد یا می‌میرد و خون به صفحه پاشیده می‌شود. تمام صحنه‌ای که مشاهده کردید توسط سیستم ریل تایم رندرینگ در لحظه تجزیه، تحلیل و نمایش داده شده است.

تفاوت رندرینگ با ریل تایم رندرینگ در چیست؟

رندرینگ آفلاین به آن دسته از رندرینگ‌هایی گفته می‌شود که در نرم افزارهایی مانند افتر افکت یا پریمیر و… اتفاق می‌افتند. نحوه عملکرد در رندرینگ آفلاین به این صورت است که کاربر مجموعه فعالیت‌هایش را انجام داده و تغییرات را اعمال می‌کند. سپس از فایل آماده شده رندر یا خروجی می‌گیرد.

اما در سیستم ریل تایم رندرینگ، از تمام فایل رندر گرفته نمی‌شود. بلکه تنها از جایی که کاراکتر حضور دارد رندر گرفته و همراه با حرکت کاراکتر اصلی جلوتر رفته و کم کم از فضا رندر می‌گیرد و صحنه را باز می‌کند. آن هم درست در همان لحظه که کاربر در حال کار کردن با سیستم است.

آیا ریل تایم رندرینگ گزینه بهتری است؟

ریل تایم رندرینگ گام موثری در بهبود  فرآیند طراحی است. چرا که این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا هنگام ارائه کنترل و اِشراف بهتری بر آنچه که طراحی می‌کنند و تغییرات اعمال شده داشته باشند. به این صورت دور باطل پی در پی آزمون و خطا و بازخورد فاقد رضایت به اتمام رسیده و از هدر رفت منابع مالی، زمان و… نیز جلوگیری می‌شود. مزیت این نوع رندرینگ در این است که کاربران می‌توانند در لحظه با محتوای تصویری خود در ارتباط بوده و نتیجه تغییرات در آن را در لحظه ببینند.

کاربرد ریل تایم رندرینگ در فیلم و انیمیشن به چه صورت است؟

وقتی تعامل ضروری باشد، ریل تایم رندرینگ حتما به کار خواهد رفت. و زمانی که از این سیستم در فیلم‌ها یا انیمیشن‌ها استفاده می‌شود، کارگردان کنترل کاملی بر آنچه که در هر فریم از فیلم باید ترسیم شود خواهد داشت. البته این مسئله اصلا کار راحتی نیست و معمولا به همراهی یک متخصص در حوزه فناوری دیجیتال در کنار کارگردان پیش می‌رود.

زمانی که از این سیستم در فیلم‌ها یا انیمیشن‌ها استفاده می‌شود، کارگردان کنترل کاملی بر آنچه که در هر فریم از فیلم باید ترسیم شود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *